E.C & W.C Swing

Den gemensamma nämnaren är att båda dessa swingdanser är baserade på 2 olika grundrörelser. En där vi räknar steg som består av rörelser som bygger på 6 taktslag och en annan där vi räknar steg som  bygger på rörelser med 8 taktslag.
Dessa olika swing stilarna kan också delas upp i 2 olika grupper. W.C Swing som dansas i en linje och E.C swing som är roterande.
East Coast Swing dansas mest till lite snabbare musik och West Coast swing dansas oftast till lite långsammare musik. Man kan dansa till många olika typer av musik tex country, dansband och pop. Hos RDK fokuserar vi på dessa dansstilars tolkning till nutidens musik och vi lägger en grund i båda dessa olika sätt att räkna musik samt att vi lär dig dansa bra både i linje samt roterande. Det innebär för dig att du kommer dansa i en nivå där du kan utveckla en bra spontan föra och följa princip kombinerat med enkla steg så att du snabbt känner dig bekväm på dansgolvet.

Om dansen

Swingdanserna är en grupp danser som har sina rötter i den Afro Ameikamsk kulturen och den Afro Amerikanskt musik stilen Ragtime.
Båda musiken och dansstilan uppståd i USA i början av 1900 talet .
Lindy hop anses vara den originell swing dans
Över den senaste 100 år har det utvecklats flera olika stilar av Swing :

  • Lindy Hop
  • Boogie Woogie
  • Jive
  • East Coast Swing
  • West Coast Swing
    mm

East Coast

West Coast

Disco

Klassiskt

Rockn&Roll

Dansband

EC Swing

VÅRA DANSSTILAR

CHA CHA

RUMBA

SALSA

East Coast & West Coast Swing

BUGG

VALS

FOXTROT

TANGO

BRÖLLOPSDANS