Fördelar

Fördelarna med att dansa är många

Dans har många positiva effekter både på kropp och själ. Det är bra träning, man har roligt, bygger upp självförtroendet och förbättrar den fysiska koordinationen.

1. Minska stress och spänningar i kropen

Danslektioner kan hjälpa dig att minska stress och ha positiv effekt på ditt mentala välbefinnande.

2. Ökad energi och förbättrad styrka

Dans är ett naturligt sätt att få din kropp i bra form och öka dina energinivåer. Bland annat stärks dina ben och höftmuskler när du dansar.

3. Ökad balans och koordination

Dans är ett effektivt sätt för att träna både balansen och koordinationen.

4. Förbättra din kondition

I studier har man kunnat visa att dans har värdefulla hälsoeffekter både när det gäller att förbättra konditionen och uthålligheten.

5. Hjälper dig att hantera din vikt

Dans är ett roligt och enkelt sätt att träna på. Med en halvtimmes ihållande dans kan du förbruka mellan 200 – 400 kalorier. Det är lika effektivt som att tex. gå snabbt, simma eller cykla.

6. Bli mer diciplinerad

Du behöver följa vissa regler för att se till så att koreografin görs rätt. För att bli en bra dansare räcker det inte med att bara gå på danslektionerna du måste också träna på de olika dansstegen mellan lektionspassen.

7. Öka din flexibilitet och förbättra hållningen

Dans är en fysisk träningsform som har en positiv inverkan på din flexibilitet och hållning. Dessutom är det en trevlig träningsform där du rör dig till musik tillsammans med andra.

8. Bygger självförtroende och självkänsla

Dans ger dig en känsla av framgång och prestation när du bemästrar den. Att lära dig dansa och använda dina kunskaper vid olika danstillfällen är ett bra sätt att öka ditt självförtroende.

9. Träffa nya människor

Att kunna dansa ger dig stora möjligheter att träffa nya och gamla vänner, där ni delar ett intresse och kan ha kul tillsammans.

10. Ökat välbefinnannde

Att dansa tillsammans med andra och känna att du bemästrar din dans höjer dina må bra hormoner, och ger dig en känsla av välbefinnande. Ditt humör påverkas positivt och hela kroppen mår bra.

Dans är inte bara roligt utan har även en positiv inverkan på din hälsa.

Vi hoppas du vill komma och dansa tillsammans med oss i Roslagens Dans Klubb RDK, där vi bland annat erbjuder danslektioner i Norrtälje.

Varmt Välkommen

Tony Irving